Dags för Almedalen 2016

almedalen

Installerad och klar med medsystrar i huset som Moderatkvinnorna hyrt för veckan går jag igenom både egna åtaganden och de seminarier jag markerat som intressanta i programmet. Huset ligger utanför Österport och till skillnad från förra året, då vi var ett par riksdagskollegor som delade boende ett stenkast från Donners plats (vilket var praktiskt avseende avstånd mellan seminarier, men stökigt!), så är lugnet påtagligt förutom den koltrast som jag förmodar kommer att väcka mig tidigt imorgon.

Det här blir mitt tionde Almedalen och jag har prövat ett antal strategier för att angripa ett programutbud som ständigt verkar växa. I början tackade jag ja till alla förfrågningar om deltagande, bokade in varenda ledig tid däremellan, sprang därmed som en skottspole genom Visby under hela veckan och körde fullkomligt slut på mig själv. Därefter prövade jag att vara lite mer selektiv med deltagande, rest med och utan familj, varit hela eller delar av veckan och landat i att för mig fungerar det bäst att vara här på egen hand, inte alla dagar och ha ganska mycket luft i programmet.

Det är nämligen i de där mellanrummen, när man spontant tar en fika med någon man träffat eller smiter in på ett seminarium man inte tänkt sig från början, som många av de oväntat givande mötena sker som jag sedan tar med mig hem, bearbetar och utvecklar vidare. När jag till exempel träffar en person i ett sammanhang och kopplar ihop henne/honom med en person ur ett helt annat sammanhang. Personer som normalt kanske inte skulle ha träffats. Lite matchmaking, kanske man skulle kunna säga.

Trots att det från början såg hyfsat tomt ut, har programmet ändå snabbt fyllts på. Jag modererar två seminarier och deltar i ett antal debatter. Dessemellan är där luncher, fikaträffar och andra möten. Ämnen jag främst fokuserar på är jämställdhet och hedersvåld, försvar, näringsliv, innovativitet, äldreomsorg mm. Jag ska efter bästa förmåga försöka uppdatera vad som händer efter hand. Ser fram emot veckan. Några tips nedan.

Nu är det fotboll som gäller. Ikväll är vi alla islänningar 🙂

Måndag 4/7
Varken hora eller kuvad: När blir förortsfeminismen regeringspolitik?
Försvarspolitisk arena: Hur kan de frivilliga försvarsorganisationerna öka effekten av det nya totalförsvaret?

Torsdag 7/7
Moderatkvinnorna: “Hjälp, det brinner i min olivolja” – hur blir vi bättre att ta hand om oss själva vid en kris?

 

 

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *