Presentation

Hej.

Jag heter Annicka Engblom, är moderat riksdagsledamot från Blekinge och ordförande i Moderatkvinnorna. Jag har alltid varit en ivrig debattör, skribent och intresserad av människor och samhällsfrågor, även om jag inte engagerade mig politiskt förrän jag fyllde trettio. Då någonstans kände jag att jag ville vara med att påverka samhällsutvecklingen och besluten i Karlskrona kommun.

Det var 1997, men innan dess hade jag hunnit med att bli maskiningenjör, jobba inom hotell- och restaurang, som lärarvikarie, allt varvat med utlandsstudier i språk i Frankrike, Österrike och England. När jag var 23 år gammal stod jag inför ett vägval: att utbilda mig till lärare, att jobba som dykinstruktör i Dominikanska republiken eller att göra värnplikten i flottan.

Jag valde det senare och det förde mig till Karlskrona och tjänstgöring ombord en kustkorvett, jagandes ubåtar. Efter värnplikten gick jag vidare till Marinens officershögskola för att därefter växla spår för en anställning inom underrättelsetjänsten, eller Försvarets radioanstalt (FRA)

Vad jag under 10 år operativt arbetade med på FRA är ju ”blankt” i mitt CV, men där träffade jag dock min man. Flickorna (idag 14 år och 13 år) föddes och det var dags att återigen växla spår. Idag är jag tjänstledig från Blekinge tekniska högskola (BTH) och maken jobbar inom Polisen.

Åter till politiken. 1998-2006 verkade jag som barn- och ungdomspolitiker i kommunen. Sedan valet 2006 är jag förtroendevald att företräda Blekinge och moderaterna i Sveriges Riksdag. Jag brinner för jämställdhet, försvar, företagande, forskning och innovationer samt landsbygdsutveckling.

I mitt arbete som förtroendevald lägger jag stor vikt vid och tid att möta människor och praktisera inom olika verksamheter. För mig är det naturligt att politiken ska vara förankrad i den verklighet som människor upplever. Jag har under åren blivit varse och fått uppleva de strukturer i samhället som skapar ojämlikhet och ojämställdhet, vilket sporrar mig ännu hårdare att åstadkomma förändringar.

Min devis i det jag gör är:
“Det finns inget så viktigt som att ta tillvara människors styrka. Frihetstanken är grundmurad inom mig och för mig som moderat är det därför naturligt att sätta människan före systemen”

Vill du veta mer, följ länken: http://annickaengblom.blogspot.se/

 

Annicka-8